Pro Musica Beverst

Het gemengd zangkoor ‘Pro Musica Beverst’ werd in 1973 opgericht en brengt al meer dan 45 jaar uiterst gevarieerde programma’s, dit telkens onder de deskundige leiding van fantastische dirigenten. Elk muziekgenre komt aan bod maar hoofdzakelijk worden ‘a capella’ werken uit verschillende stijlperiodes gebracht. Ook hedendaagse componisten worden niet vergeten.

Het koor bestaat uit gemotiveerde, muzikale zangers en zangeressen, die telkens hun uiterste best doen om de toehoorders te laten genieten van de stukken die ze brengen. Onderlinge vriendschap en samenhorigheid tussen bassen, tenoren, alten en sopranen, in harmonie met hun fijne dirigent, is het handelsmerk van Pro Musica.

Pro Musica staat onder de deskundige leiding van Sonja Feenstra die haar passie voor de muziek over de koorleden laat uitstralen.

Pro Musica geeft regelmatig concerten. Jaarlijks brengen we in het voorjaar een lente- of passieconcert en de zondag voor Kerstmis brengen we een Kerstconcert ten gehore. Deze optredens oogsten veel succes. We winnen er regelmatig nieuwe koorleden mee. Het koor staat ook open voor andere projecten: missen voor speciale gelegenheden, concerten bij bevriende koren, Dorp op de planken, korenproject in Alden Biesen, koorwedstrijden,…  Ook buiten de landsgrenzen heeft Pro Musica Beverst zijn naam al geschreven, o.a. in de Notre Dame van Parijs, de kathedraal van Reims, in Leipzig, de basiliek in Prüm, de Sagrada Familia te Barcelona.

Onze koorreis stellen we elk jaar ook open voor familie en sympathisanten. Zij keren telkens vol lof terug naar huis uitkijkend naar de volgende uitstap. Ook ons jaarlijks eetfeest kent veel bijval. Koorleden, familie en vrienden voelen zich zo thuis op dit gezellig samenzijn waar verborgen talenten te voorschijn komen.

Kortom, eens geproefd van Pro Musica Beverst laat het koor je niet meer los.

Koor in actie 800x600 2aangepast