Pro Musica Beverst

Marcel 340x512Marcel Luts

Marcel Luts is onze dirigent sinds september 2008.

Marcel is een gedreven muzikant, die ons met veel enthousiasme, werklust en inzet de liederen aanleert. Dat straalt ook af op de koorleden; de repetities lijken om te vliegen. Hij heeft een nieuw elan gebracht in het koor, en dat merken we aan het ledenaantal. We zingen nu met 44 zangers en zangeressen.

Marcel speelde vanaf zijn achtste jaar de eerste noten op klavier en klarinet. Hij behaalde het einddiploma klarinet in de muziekacademie te Genk. Verder studeerde hij aan het muziekconservatorium van Antwerpen waar hij een eerste prijs Algemene Muzikale Vorming behaalde.

In de koorwereld is hij geen onbekende. Hij haalde verscheidene eerste prijzen op het Europees Muziekfestival te Neerpelt voor jeugdkoren. Hij was jaren dirigent van de Do- re- mi-tjes en behaalde met hen de Gouden Ster te Lommel in reeks B voor gemengde jeugdkoren.

Hij was medestichter van het Diepenbeeks Muziekfestival voor de jeugd.

Marcel organiseerde twee musicals en trad op in Lüdenscheid – Portugal – Brussel enz. Ook is hij lid van ‘La Chanterelle’ : een kamerkoor met specialisatie in oude muziek.

Hij werkte samen met o.a. Kurt Bikkembergs, Luc Ponet, Leo van Nevel, Harold Lenselinck en volgt regelmatig kooractiviteiten

Reeds meer dan 30 jaar dirigeert hij het parochiaal gemengd koor Crescendo Diepenbeek. Sinds enkele jaren ook het Dominikus Gemengd Koor van Termien Genk. Regelmatig geeft hij oefensessies aan koorgroepen en geeft hulp als gastdirigent bij andere koren. Marcel geeft ook les in de muziekacademie van Genk.